Baru 2 Bulan Kahwin Dah Berjaya Hamil, Fasha Sandha Dedah Rahsia Amalannya!

Sejak mengumumkan kehamilan yang berusia 3 minggu, Fasha Sandha dan Aidil Aziz tak putus-putus menerima ucapan tahniah serta doa daripada ramai orang. Baru 2 bulan mendirikan rumah tangga, mereka telah dikurniakan nikmat yang sangat diimpikan oleh setiap suami dan juga isteri. Pastinya kelahiran bayi tersebut nanti akan menambahkan rahmat dalam keluarga mereka. Di posting terbaru Fasha pula, dia ada mendedahkan rahsia yang menjadi amalannya untuk mendapatkan zuriat baru ini.

Baca : [VIDEO] “Tangisan Ramadan”-Aidil Gagal Tahan Sebak Bila Fasha Hamil 3 Minggu!

Reaksi Aidil bila tahu Fasha Sandha hamil 3 minggu…

View this post on Instagram

Kena surprised masa photoshoot dekat studio @pinography . Thanks Allah,Isteri & Family.🤗

A post shared by Aidil Aziz (@itsaidilaziz) on

Surat cinta daripada isteri saya…

Kali kedua nampak suami mengalirkan air mata…

Selepas berita kehamilannya tersebar, Fasha mengakui ramai yang mula bertanyakan apakah tips yang diamalkannya.

Jawapannya adalah doa…Percayalah keajaiban

Selepas berkahwin, Aidil memang menyatakan hasratnya kepada Fasha bahawa dia mahu anak dengan segera. Sejak itu, Fasha terus berusaha dan memperbanyakkan doa kepada Allah.

Tukar pattern doa…Syukur Allah makbulkan dalam masa singkat

Nampaknya, doa sememangnya menjadi ‘kunci’ kepada segala nikmat Allah.

Pada yang masih menunggu, cuba ikut cara ini…

Teruskan berdoa agar agar pinjaman Allah ini berkekalan…

Semoga kandungan ini selamat…

View this post on Instagram

Syukur Alhamdulillah Kali ke dua nampak suami mengalirkan air mata semalam(kali pertama di hari pernikahan kami) Rasanya terlalu awal untuk berkongsi kerana kehamilan ini terlalu awal, tak mengapa, Redha 😊 semoga kandungan ini selamat sehingga melahirkan. Ramai bertanya, apakah tips mudah hamil~ Ramai juga DM untuk mengadu dan bertanya tips untuk bahagia di peluang kedua, ada mengadu kahwin dah lama tapi belum hamil, ada juga DM mintak kekuatan selepas penceraian. 😢 Saya ingin kongsi pada semua, Jawapannya adalah ‘Doa’, Percayalah pada keajaiban Doa. Its Miracle. Selepas Pada bulan pertama berkahwin, suami bertanya saya, adakah saya hamil, jawapan saya ~ belum lagi sayang. Dia kata dia nak cepat dapat baby sebab kawan2 di umur dia kebanyakan dan 2-3 anak. Oh.. dia nak mintak baby cepat😅.Bila masuk bulan kedua, saya terus menukar pattern doa saya, saya tambah kan ayat lain dalam doa, dan saya berusaha, syukur Allah makbulkan dalam masa yang singkat. Kepada yang telah lama berkahwin dan masih menunggu saat ini, cuba ikut cara ni, tukar dan tambah ayat dalam doa, Allah Maha mendengar. Kalau nak merayu, merayulah pada Nya. Syukur Alhamdulillah , Allah maha mengetahui. Kepada yang bertanya, macam mana nak dapat kekuatan dan bagi peluang pada orang baru, hmmm macam ni lah..Sy sendiri pun tak pernah terpikir saya akan kahwin kali ke dua sbb terlalu selesa menjadi ibu tunggal. Tiba2 je Allah buat kita terkenal tanpa dirancang, dan sama2 tersuka, dan dan selamat menjadi suami isteri. Lagi satu, selalu kena ingat ‘ semua dalam dunia ni adalah ‘Pinjaman’, Allah yang bagi, dan Allah berhak ambil balik bila2 masa je, cuma kita teruskan berdoa agar Pinjaman Allah ni berkekalan sehingga ke Akhir hayat, Insyaallah.Gambar ni diambil semalam di studio adikku @pinography . Terima kasih adik! @arymuzamer juga.Tahu tak , semalam satu studio menangis 😅I terkejut tengok, cuma tak sempat nak rakam je. Rugi tak letak camera di semua tempat .. 😊 kenangan manis ❤️🤗Tahniah encik suami kerana berjaya menjadi ayah kepada 3 anak. (2 anak instant dan 1 anak kita) 😃Insyaallah kalau ada rezeki dan dipermudahkan,due date pada jatuh pada 2 Feb 2020. Syukur ❤️🤲#aidilfasha #motherof3

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Sumber : Instagram Fasha Sandha dan Aidil Aziz

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Apa Komen Anda?