“Dah Tua Bangka Pun Nak Tergugat Nampak Orang Makan, Dia Mengandung Kot!”

Umum mengetahui bahawa golongan ibu mengandung memang tidak digalakkan untuk berpuasa kerana dikhuatiri akan memberi risiko terhadap bayi. Namun, apa yang menjadi isu sekarang ini adalah pandangan dan penerimaan masyarakat sekeliling terhadap wanita mengandung yang tidak berpuasa. Lebih menyedihkan, terdapat mereka yang menyifatkan wanita sebegini sebagai lemah dan tidak kuat untuk menahan lapar dan dahaga. 

BACA: “Bayi Jadi Mengecut & Gugur..” – Wanita Hamil Janganlah Paksa Diri Puasa Penuh

Gambar sekadar hiasan

Perkara itu telah menjadi bualan dan perbincangan di Twitter apabila seorang wanita ini meluahkan rasa terkilannya dengan sikap segeIintir individu dewasa yang tidak mampu berkompromi dengan wanita hamil yang tidak berpuasa. 

Tak habis2 dengan respect orang puasa. Weh, dia mengandunglah

Kenyataan wanita ini telah disokong ramai netizen. Mereka menyifatkan sikap lelaki seperti itu sebagai seorang yang lemah iman. 

Lemahnya iman diorang. Diorang baru mula puasa tahun ni ke

Seriusly orang macam ni kena balik sekolah agama semula

Dah tua bangka nak tergugat sangat bila nampak orang makan

Mesti jarang puasa sunat sebab tu triggered sangat tengok orang makan

Gambar sekadar hiasan

Personally, saya tak kisah nampak orang makan kat tempat awam

Ada juga segeIintir wanita yang berkongsi pengalaman mereka hamil ketika bulan puasa. 

Saya mengandung 4 bulan. Makan setiap 2 jam 

Gambar sekadar hiasan

Sumber: Twitter NabellaAnuar

Apa Komen Anda?