Kehidupan Hiburan Viral

Galak Main Bola Sepak Dalam Rumah, Teguran Berhemah Pak Cik Jiran Raih Pujian

Galak Main Bola Sepak Dalam Rumah, Teguran Berhemah Pak Cik Jiran Raih Pujian

Menghormati penduduk setempat adalah satu sikap yang perlu diamalkan dalam hidup berjiran. Kadangkala, perkara kecil pun boleh menjadi punca perselisihan faham. Namun jika masing-masing boleh menegur dengan cara baik dan saling menerima, maka tidak ada individu yang akan berkecil hati.


BACA: Selamba Buang Sampah Depan Rumah Orang-Kompilasi Jiran Kurang Common Sense

Jangan suka-suka sangat…So kami mengaku jelah dan minta maaf

Sebuah video dari akaun TikTok azamsaid tular selepas merakamkan gelagat dua orang rakannya galak bermain bola sepak di dalam rumah. Selain bunyi tendangan, suara pemilik video bersorak bersama-sama turut memecah suasana sehingga jirannya datang menegur tindakan tersebut.


Galak Main Bola Sepak Dalam Rumah, Teguran Berhemah Pak Cik Jiran Raih Pujian

@axamsaid

Lagi sekali, jangan suke suke sangat ye. #jangansukesukesangat

♬ bunyi asal – 𝐀 𝐙 𝐀 𝐌 – 𝐀 𝐙 𝐀 𝐌

Kita hidup berjiran kena tegur-menegur…Uncle pun pernah muda biasalah buat bising

Tidak lama kemudian, anak perempuan jiran tersebut memuat naik video penjelasan daripada ayahnya. Lelaki yang menggelarkan diri sebagai ‘Uncle‘ ini tidak melatah selepas menyedari videonya tular. Dia malah memberikan nasihat dengan baik mengenangkan dirinya ketika muda dahulu juga tidak lari daripada membuatkan bising seperti itu.


@kumancomel_

Reply to @axamsaid Ayah saya jawab wassalam and ada pesanan sikit utk semorang di luar sana hehe 😬😬

♬ original sound – h – h

Kalau tegur elok-elok orang okay je…Maybe teringat dulu pun dia macam tu

Sejak dikongsikan 3 hari lalu, video berkenaan telah meraih 540 ribu jumlah tontonan. Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen mengagumi sikap profesional lelaki tersebut ketika memberi teguran kepada jirannya.

Galak Main Bola Sepak Dalam Rumah, Teguran Berhemah Pak Cik Jiran Raih Pujian

Galak Main Bola Sepak Dalam Rumah, Teguran Berhemah Pak Cik Jiran Raih Pujian

Galak Main Bola Sepak Dalam Rumah, Teguran Berhemah Pak Cik Jiran Raih Pujian

Galak Main Bola Sepak Dalam Rumah, Teguran Berhemah Pak Cik Jiran Raih Pujian

Kredit: TikTok azamsaid & TikTok kumancomel_

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

Galak Main Bola Sepak Dalam Rumah, Teguran Berhemah Pak Cik Jiran Raih Pujian

Facebook

Telegram