Family Keibubapaan Viral

Ibu Serba Salah Anak Kembar Nangis Dalam Flight, Mohon Maaf & Dedah Hal Sebenar

Ibu Serba Salah Anak Kembar Nangis Dalam Flight, Mohon Maaf & Dedah Hal Sebenar

Pengalaman pertama kali menaiki flight mungkin akan membuatkan anak kecil terkejut atau merasa takut. Dengan bunyi bising yang terhasil ataupun gegaran tertentu, mereka pastinya mula menangis hingga sukar ditenangkan. Turut mengalami hal seakan sama, sepasang ibu bapa ini meluahkan rasa bersalah terhadap situasi yang tercetus ketika menaiki penerbangan Air Asia AK6423 dari Pulau Pinang ke Johor Baru.

BACA: Anak ‘Picky Eater’ Punca Mak-Mak Bertukar Jadi Hulk? Try Pujuk Guna 5 Cara Ini

Tolong panjangkan video permohonan maaf kami

Dalam perkongsian yang dibuat beberapa hari lalu, kembar bernama Adra dan Azra mula tantrum ekoran kali pertama berada di dalam kapal terbang. Justeru itu, si ibu melalui ruangan TikTok membuat permohonan maaf secara terbuka asbab tangisan anaknya telah menganggu ketenteraman penumpang lain.

@adrazra

Tolong panjang2kan video permohonan maaf kami 🙏🏻🥺🤧😔 ini juga adalah first time kami bawa kembar naik flight.. #fyp #fypage #fypage #adrazra #airasia #sorry

♬ Sorry – Jurrivh

@adrazra

Dari naik flight sampai dia tido memang semooth je semua. Lepas dia bgn tu mmy memang tak pegang fon sebab muka dah petak anak menangis menjerit 🤧🥺😔 #fyp #fypage #adrazra #fypシ #twinsister #dcdatwins

♬ Love story – 볼빨간사춘기

Bila sorang cakap bingit, mesti yang dalam flight pun rasa benda yang sama

Sambungan kisah berkenaan mendedahkan rupanya ada penumpang yang menyebut perkataan ‘bingit’ menandakan dirinya benar-benar terganggu. Namun apabila ibu ini meminta maaf, individu berkenaan tidak memberikan sebarang respon seolah-olah memang sangat tidak berpuas hati.

Ibu Serba Salah Anak Kembar Nangis Dalam Flight, Mohon Maaf & Dedah Hal Sebenar Ibu Serba Salah Anak Kembar Nangis Dalam Flight, Mohon Maaf & Dedah Hal Sebenar

Ibu Serba Salah Anak Kembar Nangis Dalam Flight, Mohon Maaf & Dedah Hal Sebenar

Ibu Serba Salah Anak Kembar Nangis Dalam Flight, Mohon Maaf & Dedah Hal Sebenar

Anak-anak bising tu biasa…Usaha nak tenangkan anak tu yang penting

Menerusi ruangan komen, ramai netizen menyifatkan penumpang lain seharusnya lebih memahami situasi yang dihadapi golongan ibu bapa dalam penerbangan bersama budak kecil. Selain itu, ada juga yang bermurah hati berkongsikan tips mereka sendiri.

Ibu Serba Salah Anak Kembar Nangis Dalam Flight, Mohon Maaf & Dedah Hal Sebenar

Ibu Serba Salah Anak Kembar Nangis Dalam Flight, Mohon Maaf & Dedah Hal Sebenar

Ibu Serba Salah Anak Kembar Nangis Dalam Flight, Mohon Maaf & Dedah Hal Sebenar

Ibu Serba Salah Anak Kembar Nangis Dalam Flight, Mohon Maaf & Dedah Hal Sebenar

Kredit : TikTok adrazra & FB mStar

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

Ibu Serba Salah Anak Kembar Nangis Dalam Flight, Mohon Maaf & Dedah Hal Sebenar

Facebook

Telegram