Kahwin Sampai 4 Kali, Lelaki Hafiz Ini Dedah Realiti Hidup Dalam Broken Family!

Jangan menilai seseorang daripada rupa luaran mereka. Begitulah yang dapat disimpulkan dengan cerita yang diluahkan seorang lelaki ini di Twitter tentang masalah keluarganya. Mereka sekeluarga kelihatan seperti orang alim-alim, dirinya seorang Hafiz, begitu juga dengan kakaknya, seorang Hafizah. Namun, bapa kepada lelaki ini yang kelihatan warak sebenarnya seorang kaki perempuan malah telah berkahwin sehingga empat kali. 

BACA: Lepas Kahwin Ayah Bawa Ibu Travel Banyak Tempat, Tapi Jodoh Tak Panjang..

Dari kecil, lelaki ini telah berdepan dengan masalah keluarga. Menjadi saksi percer4ian ibu bapanya, membesar tanpa kasih sayang seorang bapa di sisi, dan kemudiannya memendam perasaan berjauhan dengan keluarga kerana bersekolah asrama sejak tingkatan 1 sehinggalah memasuki kolej. Hanya dengan neneklah tempat dia bermanja.

Broken Family

Gambar sekadar hiasan

Aku diam bertahun perhati perangai ayah sendiri

Sejujurnya, aku Al-Hafiz tapi tak menggambarkannya

Gambar sekadar hiasan

Ayah aku bukan jenis setia..

Gambar sekadar hiasan

Aku siasat satu-satu sampailah ayah aku kahwin yg ke-4

Meskipun bapanya berkahwin dengan gadis berusia 20-an, namun hubungan lelaki ini dengan ibu tirinya tetap baik. Sampailah pada satu hari, lelaki bernama Danish ini terlihat bapanya sedang berdua-duaan di dalam bilik dengan gadis lain ketika ibu tirinya tidak pulang ke rumah dalam tempoh yang agak lama kerana bergaduh.

Akibat gagal membendung perasaan marah, Danish terus membeIasah bapanya sepuas hati.

Gambar sekadar hiasan

Kalau kau tak hantar balik betina ni aku call Jakim.. biar Melaka kenal kau siapa

Gambar sekadar hiasan

Akhirnya, bapak aku cer4ikan bini muda dia dalam tahun 2018

Dari kecik hidup dalam keluarga yang bermasalah.. 9 tahun aku pendam

Layak ke aku dapat Al-Hafiz perangai macam setan

Selepas berpisah dengan isteri muda, setahun kemudian bapanya bernikah lagi dengan seorang janda beranak tiga. Danish pada awalnya telah menasihati janda itu supaya tidak meneruskan perkahwinan ini tapi nampaknya dia begitu yakin dan akhirnya terpaksa makan hati setelah mengetahui perangai sebenar suaminya ketika hamil. 

Last2 dah pregnant nampak sendiri perangai macam mana

Gambar sekadar hiasan

Aku tak sanggup hidup macam takde family 

Wahai lelaki, sayangilah bakal isterimu, hormatlah mereka

Sumber: Twitter Danish

Apa Komen Anda?