Cinta Viral

Kawan Tolong Promote Di Twitter, Akhirnya Jumpa Jodoh 3 Bulan Terus ‘On’ Tunang

Kawan Tolong Promote Di Twitter, Akhirnya Jumpa Jodoh 3 Bulan Terus ‘On’ Tunang

Jodoh, pertemuan semuanya telah ditentukan. Ia boleh datang dalam macam-macam cara untuk menyatukan dua hati. Memang diakui ada yang penat menunggu dan mencari jodoh meski telah beberapa tahun walaupun pelbagai usaha telah dilakukan. Namun, dengan adanya lambakan media sosial, kini teknologi itu mampu membantu untuk mencari pasangan hidup.

BACA : Pemuda Bawa Bakal Jodoh Datang Rumah, Seronok Bila Ayah Jawab Kasi Jalanlah

Saya nak carikan jodoh untuk kawan saya katanya dah bazir 2 tahun takde jodoh

Menerusi video tiktok yang dimuat naik oleh seorang pengguna yang dikenali sebagai syakirah, mendedahkan perkenalan bersama tunangnya itu adalah melalui sebuah aplikasi Twitter. Perkenalan tersebut dibuat oleh rakan baiknya sendiri kerana dikatakan telah membazir 2 tahun untuk menemukan jodoh. Tanpa disangka, tidak sampai 4 bulan, lelaki yang baru dikenali itu pun mengajak untuk mengikat tali pertunangan.

@kyrahhh20

Thank you @notyourdyn hasil TwtJodohMy i dapat kenal dengan tunang i🤍 #tunangan💍2021 #bestfriend #isaidyes💍 #myman

♬ Kamu Yang Kutunggu – Rossa

First time jumpa bakal mak mentua…Sarung cincin salah tangan

Dalam pada itu, detik pertama kali dia bersua dengan bakal ibu mentua juga cukup mendebarkan. Mungkin kerana terlalu gugup, wajahnya nampak agak cuak sehinggakan tersalah tangan menyarung cincin di samping bertanyakan soalan bukan-bukan.

@kyrahhh20

Alhamdulillah one step closer. Tragedi first time jumpa mak mertua #onestepcloser #isaidyes💍 #engagementring

♬ original sound – syakirah – syakirah

Nak try kalau 26 tahun still single…Takde kawan yang nak buat macam ni kat aku

Video tersebut telah mendapat kira-kira 15 ribu tontonan setakat ini sekali gus menghiburkan ramai. Rata-rata komen mengatakan mereka juga akan menggunakan media sosial sebagai cara untuk mendapatkan jodoh. Selain itu, ada juga yang berseloroj mempromosikan kawan-kawan di ruangan komen video TikTok tersebut.

Kawan Tolong Promote Di Twitter, Akhirnya Jumpa Jodoh 3 Bulan Terus ‘On’ Tunang

Kawan Tolong Promote Di Twitter, Akhirnya Jumpa Jodoh 3 Bulan Terus ‘On’ Tunang

Kawan Tolong Promote Di Twitter, Akhirnya Jumpa Jodoh 3 Bulan Terus ‘On’ Tunang

Kawan Tolong Promote Di Twitter, Akhirnya Jumpa Jodoh 3 Bulan Terus ‘On’ Tunang

Sumber : TikTok kyrahhh20

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

Kawan Tolong Promote Di Twitter, Akhirnya Jumpa Jodoh 3 Bulan Terus ‘On’ Tunang

Facebook

Telegram