Inspirasi Isu Semasa Viral

Niat Bantu ‘Abang Viva’ Dianggap Marketing, Wanita Tampil Jelaskan Isu Sebenar

Niat Bantu ‘Abang Viva’ Dianggap Marketing, Wanita Tampil Jelaskan Isu Sebenar

Selepas banyak menghulurkan bantuan kepada penduduk yang terkesan dengan banjir besar tempoh hari, nama ‘Abang Viva’ sudah tidak asing lagi bagi netizen. Beberapa hari lepas kecoh apabila seorang usahawan wanita ingin memberikan sebuah kereta 4×4 kepadanya namun, tawaran itu dikatakan ditolak sekiranya ada unsur-unsur marketing.


BACA: Utamakan Orang Lain Terjejas Banjir, Bomba Terkilan Tak Sempat Tolong Anak Bini

Saya baca posting media yang twist sana sini…Saya rasa kena bersuara sebab macam saya mengiyakan pula

Sebaik sahaja perkara tersebut mula menjadi bahan mulut netizen, ternyata ramai pula orang yang salah anggap terhadap niat murninya sehingga dia terpalit dengan pelbagai kecaman. Menyedari hal itu, pengusaha produk kecantikan bernama shahasan22 akhirnya tampil memberikan penjelasan sebenar di akaun TikToknya.

Niat Bantu ‘Abang Viva’ Dianggap Marketing, Wanita Tampil Jelaskan Isu Sebenar

Niat Bantu ‘Abang Viva’ Dianggap Marketing, Wanita Tampil Jelaskan Isu Sebenar

Dia cakap nak settle dulu urusan dan akan contact saya…Dia mesej balik confirm kan nak jumpa hari Jumaat

Menurutnya, Azwan Omar tidaklah menolak tawarannya secara ‘mentah-mentah’ ketika mereka berhubung. Pun begitu, dia hanya meminta sedikit masa untuk menyelesaikan misi kemanusiaan di lokasi-lokasi terjejas dengan banjir terlebih dahulu. Terbaharu, mereka berdua ada menetapkan hari untuk berjumpa membincangkan perkara ini.


@shahasan123

Reply to @lmao123663 Harap penjelasan sy dapat clearkan segalanya 🙏🏻 #fyp #foryou #trending #fypシ #viral #kecam

♬ original sound – ShaHasan22 – ShaHasan22

Suka tengok sis, profesional je dari dulu…Semoga dipermudahkan segala urusan

Sejak dimuat naik 12 jam yang lepas, video penjelasan ini telah meraih hampir 1.5 juta jumlah tontonan. Menjengah ke ruangan komen yang dibanjiri dengan 5 ribu lebih respon itu, rata-rata netizen memuji sikap wanita ini yang amat profesional menghadapi sesuatu isu.


Niat Bantu ‘Abang Viva’ Dianggap Marketing, Wanita Tampil Jelaskan Isu Sebenar

Niat Bantu ‘Abang Viva’ Dianggap Marketing, Wanita Tampil Jelaskan Isu Sebenar

Niat Bantu ‘Abang Viva’ Dianggap Marketing, Wanita Tampil Jelaskan Isu Sebenar

Niat Bantu ‘Abang Viva’ Dianggap Marketing, Wanita Tampil Jelaskan Isu Sebenar

Kredit: TikTok shahasan123 

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

Niat Bantu ‘Abang Viva’ Dianggap Marketing, Wanita Tampil Jelaskan Isu Sebenar

Facebook

Telegram