Viral Isu Semasa

Scammer Curi Foto Menyamar Pilot Add Wanita Malaysia, Tuan Badan Sebenar Muncul

Scammer Curi Foto Menyamar Pilot Add Wanita Malaysia, Tuan Badan Sebenar Muncul

Pemikiran golongan scammer yang licik membuatkan mereka sentiasa merancang 1001 taktik bagi memerangkap sasaran. Pernahkah anda di luar sana (khususnya wanita) terasa berbunga hati tiba-tiba ada seorang pilot kacak menghantar friend request ke Instagram atau Facebook?

BACA : 2018 Viral Kini Baru 2 Bulan Bersalin, Kecantikan Awek Cendol Dipuji Ramai

26 tahun pengalaman…27 tahun lesen penerbangan…6 benua dijelajah tanpa jemu

Bukan lagi hal pelik, Encik Mohd Yazid Yusof juga salah seorang lelaki yang mana gambarnya banyak digunakan oleh sindiket penipuan terbabit. Memuat naik video mengenai latar belakang kerjaya dalam industri penerbangan, kebanyakan netizen wanita mula menyedari wajah familiar berkenaan. Rupanya jejaka kacak ini bukanlah pilot, sebaliknya merupakan pramugara di syarikat penerbangan Malaysia Airlines (MAS).

@tempehgoreng75

Replying to @woshiemoshie ye..saya wujud dah saya bukan duda anak 1✌🏻😁 #fyp #fypシ #foryou #fyppppppppppppppppppppppp #tiktok #malaysia #fypp #smile

♬ Doaku Untukmu Sayang – Wali

@tempehgoreng75

Happy 26th Anniversary with Malaysia Airlines and many more years to go..✈️ , Insha Allah #fypdongggggggg #fyp #fypシ゚viral #tiktok #fy #malaysia #berandatiktok

♬ ANGEL BABY X ANGEL BABY – Sadvibes🥀

@tempehgoreng75

Replying to @iamhunys 😆#fy #fyp #fypシ #fypシ゚viral #malaysia #tiktok #fyppppppppppppppppppppppp

♬ Putri Iklan – Keljo & Azhardi & Devin Adamn

Sayalah pemilik gambar sebenar yang digunakan oleh scammer di luar sana…Terima kasih percayakan saya

Bercerita sedikit tentang dirinya, Encik Yazid merupakan anak kelahiran Rengit, Johor. Mempunyai muka iras-iras dengan Dr Say Shazril, dia yang nampak muda sebenarnya sudah berusia 47 tahun. Di kesempatan itu, lelaki berkenaan telah menitipkan nasihat agar kita semua tidak terpedaya dengan penipuan oleh penjenayah yang tak bertanggungjawab.

Scammer Curi Foto Menyamar Pilot Add Wanita Malaysia, Tuan Badan Sebenar Muncul

@tempehgoreng75

Replying to @ladynouri real me 🙋🏻‍♂️ #fyp #fypシ゚viral #fypdongggggggg #fy #foryou #foryoupage #fyppppppppppppppppppppppp

♬ CASABLANCA – Nuha Bahrin & Naufal Azrin

Scammer Curi Foto Menyamar Pilot Add Wanita Malaysia, Tuan Badan Sebenar Muncul

Sedar diri muka macam lorong, takdelah orang kacak macam ni nak mengurat aku

Berbalik kepada isu scammer, sebenarnya modus operandi mereka semua adalah sama iaitu bertindak menyamar sebagai lelaki yang mempunyai kerjaya gah. Menyasarkan wanita yang terlalu mudah dimanipulasi, si pelaku sebenarnya cuma mahu memerangkap sahaja khususnya melalui kegiatan ‘kikis duit’.

Scammer Curi Foto Menyamar Pilot Add Wanita Malaysia, Tuan Badan Sebenar Muncul

Scammer Curi Foto Menyamar Pilot Add Wanita Malaysia, Tuan Badan Sebenar Muncul

Kredit : FB Fatin Pauzi & TikTok Ajid Yusof

🚨 Erin Sakura KINI MENCARI INTERN! Klik untuk maklumat lanjut.

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

Scammer Curi Foto Menyamar Pilot Add Wanita Malaysia, Tuan Badan Sebenar Muncul

Facebook

Telegram