Antarabangsa Viral

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Extraordinary Attorney Woo’ kini menjadi salah satu drama yang meraih tontonan tinggi di Netflix. Ringkasnya, ia mengisahkan tentang cabaran perjalanan kerjaya seorang gadis autisme bernama Woo Young-woo. Tidak bercakap sehingga usia 5 tahun, rupanya dia merupakan budak genius yang berkemampuan menghafal segala buku perundangan milik ayahnya.

BACA : Pelakon Korea Berjaya Beli Rumah Pertama Usia 56 Tahun, Simpan 1001 Kisah Duka

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Jun-ho selalu layan Young-woo baik & tidak pernah pandang pelik

Meskipun orang sekeliling selalu memandang rendah, Lee Jun-ho antara rakan sekerja yang selalu berada di sisi. Bahkan sejak hari pertama Young-woo bertugas di Syarikat Guaman Hanbada, lelaki itu tidak pernah menyisihkannya langsung. Bukan sahaja sanggup mengajar cara melepasi pintu masuk, malahan dia tidak jemu mendengar gadis itu obses bercakap panjang tentang fakta ikan paus.

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Dari tadi Young-woo tengok macam tu…Saya takut

Walaupun awalnya sukar, akhirnya mereka berdua telah meluahkan rasa cinta masing-masing. Bagi Young-woo yang mempunyai autisme, dia begitu teruja bercampur kekok kerana ini kali pertama seseorang terus melekat dalam fikiran selain ikan paus. Bahkan pada episod 11 semalam, peguam muda itu sepertinya sedang angau apabila dia curi-curi melihat Jun-ho dari bilik. Bekerja hingga lewat malam, dia juga memberanikan diri untuk video call semata-mata mahu melihat sekejap wajah teman lelakinya itu.

@wowkdrama.id

BEGINI DOANG SAYA TERBANG🦋🦋🦋#extraordinaryattorneywoo

♬ Confident – Justin Bieber

@kdramacouchpotato

#extraordinaryattorneywoo #extraordinaryattorneywooep11 #kdrama #netflix #leejunho #wooyoungwoo #parkeunbin #kangtaeoh

♬ original sound – Michelle

Adoi tak tahan betul…Tapak tangan atas cermin pun jadi…Episod kali ni macam-macam rasa

Tidak sekadar memaparkan keadaan di dalam perbicaraan mahkamah, malahan drama ini menunjukkan hakikat kesukaran hidup golongan autisme yang cuba membiasakan diri dengan dunia luar. Melihat episod berkenaan, netizen juga menjadi melting lebih lagi dengan adegan Young-woo menghendap jejaka kacak itu sewaktu bekerja.

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Kredit : TikTok wowkdramaid, koleapps,  & FB Mahfuzah Zainol, Kaki Muvee ASIAN

🚨 Erin Sakura KINI MENCARI INTERN! Klik untuk maklumat lanjut.

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

Sempat Melayan Angau Waktu Kerja, Young-woo Curi Tenung Jun-ho Dari Celah Bilik

Facebook

Telegram

Facemask For Kids