Viral

[VIDEO] “Bila Azan Call Jawab Tak?” – Caprice Ulas Isu ‘Hilang Setengah Jam’

[VIDEO] “Bila Azan Call Jawab Tak?” – Caprice Ulas Isu ‘Hilang Setengah Jam’

Sharing is caring!

Para pengguna laman sosial Instagram pasti mengenali penyanyi rap yang bernama Ariz Ramli atau mesra disapa Caprice ini. Mana tidaknya, saban hari ada sahaja isu yang ingin dikupaskan lebih-lebih lagi mengenai selebriti-selebriti tanah air.

BACA : PU Syed Lantang Tegur Anju, Boyfriend Cuba Pertahankan Maruah Siap Bukti

Hilang setengah jam, Isa khan & Risteena

Kecoh beberapa hari lalu, status perkongsian pelakon Nur Risteena Munim mendedahkan tindakan romantis tunangnya iaitu Isa Khan yang hampir ‘separuh gila’ apabila dia tidak menjawab panggilan lebih daripada setengah jam. Bukan itu sahaja, tunang sanggup drive dari Cheras ke Gombak semata-mata mahu memastikan Risteena dalam keadaan selamat.


[VIDEO] “Bila Azan Call Jawab Tak?” – Caprice Ulas Isu ‘Hilang Setengah Jam’

View this post on Instagram

Semalam saya hilang sekejap setengah jam, tunang saya fikir saya kena culik, ragut or something bad happened. . Semalam drive balik dari rumah dia, memang tak tengok phone. Selalunya sepanjang perjalanan memang akan cakap phone sampai dah sampai rumah. Tapi semalam kebetulan kereta polis banyak, and tak sempat nak ambik phone dalam beg pun untuk tengok. Tak sangka hilang setengah jam pun tunang saya dah risau macam tu😋 . Sampai je kat rumah, baru tengok phone. Missed calls tak payah cakap la berapa banyak 🤦‍♀️ Tengok-tengok tunang saya dah sampai dah kat bawah rumah. Macam tak percaya langsung sebab baru sangat je masuk rumah. 10 minit je datang dari Cheras ke Gombak. Siap datang dengan his sister and Qirin. 🤦‍♀️ Kesian diorang! . Memang kena marah terus la lepas tu. Apa lagi 🤦‍♀️ Takpe, sekurang-kurangnya saya tahu kalau saya hilang, awk akan cari saya😛 Myhero! . So kalau sesiapa ada niat nak buat bukan-bukan kat I, lupakan saja ya. Nanti korang kena berdepan dengan tunang saya yang garang ni 😄 . To my tunang, saya rasa selamat since awak jaga saya. Tak boleh bayangkan kalau awak takde 🥺 My parents dah boleh harapkan awak 🌹 . I love you, sayang. Cinta hati saya 🙂

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Jangan lupa angkat call..

Bagaimanapun, perkongsian tersebut menimbulkan rasa kurang senang netizen dengan cara selebriti itu menunjukkan rasa sayang antara satu sama lain selain disifatkan agak berlebihan. Terpanggil berhubung isu tersebut, Caprice menerusi entri Instagramnya memberi teguran secara terbuka.

Saya nak tanya kalau Azan call kita jawab tak? Atau kita langsung tak angkat..

[VIDEO] “Bila Azan Call Jawab Tak?” – Caprice Ulas Isu ‘Hilang Setengah Jam’

Hubungan dengan Allah lagi penting..

Akui Caprice, dia tidak menafikan bahawa hubungan antara manusia itu penting namun perlu kena dengan caranya. Meskipun dalam nada bergurau, penyanyi ini menegaskan bahawa sebagai manusia apa yang lebih penting adalah menjaga hubungan dengan pencipta-Nya kerana dari situlah kita memperolehi keberkatan.


Menjaga hubungan dengan manusia tu tak salah, tetapi apa yang lagi penting adalah hubungan kita dengan Allah SWT. 

View this post on Instagram

Jangan lupe angkat call 📞

A post shared by Caprice (@capriceofficial) on

Sumber : Instagram Capriceofficial


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

[VIDEO] “Bila Azan Call Jawab Tak?” – Caprice Ulas Isu ‘Hilang Setengah Jam’

Sharing is caring!